1 Μαΐ 2020

Μαγιάτικο στεφάνι.

Αγαπημένα μας παιδιά, έφτασε η ώρα για τα μαγιάτικα στεφάνια σας. Ορισμένοι, βέβαια, αν έχετε ξυπνήσει νωρίς το πρωί μπορεί να τα έχετε ήδη φτιάξει.
΄Οσοι βρίσκεστε στο χωριό, στην εξοχή ή έχετε κήπο με λουλούδια στην αυλή σας ή πολλές γλάστρες με λουλούδια στο μπαλκόνι σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα στεφάνι με φρέσκα λουλουδάκια & πρασινάδες, τα οποία θα δέσετε με σχοινί ή κορδέλες πάνω σε ένα λεπτό ξυλαράκι (ή & περισσότερα), που θα έχετε λυγίσει & θα το έχετε φτιάξει σε σχήμα κύκλου.
΄Ομως, μπορείτε να κατασκευάσετε & χάρτινα στεφάνια ή με όποιο άλλο υλικό σας αρέσει ή σας περισσεύει & αυτή θα είναι η 3η αποστολή σας.
Μπορείτε να σχηματίσετε τον κύκλο από σύρμα ή ένα φύλλο εφημερίδας, που θα το στρίψετε σε ρολό ή απλά από χαρτόνι. 
Για να φτιάξετε τον κύκλο από χαρτόνι θα κάνετε τα εξής:
Θα βάλετε ένα μεγάλο πιάτο πάνω στο χαρτόνι για να σχεδιάσετε το περίγραμμα του εξωτερικού κύκλου. Μετά θα βάλετε ένα μικρότερο πιάτο στο κέντρο αυτού του κύκλου, για να σχεδιάσετε το περίγραμμα του εσωτερικού κύκλου. Στη συνέχεια κόβετε το χαρτόνι που περισσεύει γύρω από τον εξωτερικό κύκλο, καθώς & το χαρτόνι που υπάρχει μέσα από τον εσωτερικό κύκλο.
΄Οποιο κι αν είναι το υλικό με το οποίο φτιάξατε τον κύκλο σας,στη συνέχεια θα σχεδιάσετε λουλούδια σε διάφορα χρωματιστά χαρτιά & θα τα κόψετε πάνω στο περίγραμμά τους ή θα ζωγραφίσετε λουλούδια με τους μαρκαδόρους σας ή τις ξυλομπογιές ή τα πινέλα σας, τα οποία επίσης θα κόψετε. 
Τα λουλούδια σας μπορούν να έχουν όχι μόνο διαφορετικά χρώματα, αλλά & διαφορετικά σχέδια.    
Οι παρακάτω φωτογραφίες ίσως σας βοηθήσουν : 







Επίσης, μπορείτε να δείτε & δύο σχέδια κατασκευής στεφανιών που βρήκαμε στο διαδίκτυο, αλλά απλά χρειάζονται λίγη περισσότερη δουλειά & τη βοήθεια των γονιών σας.  




Αν κάνετε κλικ με το ποντίκι πάνω στην κάθε εικόνα, τη βλέπετε σε μεγέθυνση.

Θα περιμένουμε, όπως πάντα, τις φωτογραφίες σας... 
Σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου