14 Απρ 2020

Σαν ημερολόγιο.

Ο Wassily Kandinsky (Βασίλι Καντίνσκι) ήταν ένας σπουδαίος ζωγράφος, που γεννήθηκε στη Ρωσία, αλλά έζησε πολλά χρόνια στην αρχή στη Γερμανία & αργότερα στη Γαλλία.
Του άρεσαν πάρα πολύ τα χρώματα & τα σχήματα, αλλά & η μουσική. Βρήκε, λοιπόν, έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο να ζωγραφίζει, ώστε οι πίνακές του, που ήταν γεμάτοι με χρώματα & σχήματα, να μοιάζουν σαν μουσική.
Το έργο του που θα δείτε τώρα αμέσως, έχει τον τίτλο "Μελέτη χρώματος. Τετράγωνα με ομόκεντρους κύκλους" & το ζωγράφισε πριν πολλά-πολλά χρόνια, το 1913.



( Η εικόνα προέρχεται από αναζήτηση στο διαδίκτυο )


Αφού παρατηρήσετε προσεκτικά τον πίνακα & ίσως αφού μετρήσετε & τα τετράγωνα & τους κύκλους που υπάρχουν μέσα σε κάθε τετράγωνο, θα μπορούσατε να κάνετε κάτι που θα έμοιαζε με ημερολόγιο (όπως έχουμε στην τάξη μας, αλλά διαφορετικό & σίγουρα πιο όμορφο).
Θα μπορούσατε να κόψετε τετράγωνα από χρωματιστά χαρτόνια & κάθε μέρα που περνάει να κολλάτε μέσα στα τετράγωνα στην αρχή ένα χρωματιστό κύκλο (επίσης από χαρτόνι) & στη συνέχεια άλλους μικρότερους & όλο μικρότερους, τον καθένα μέσα στον άλλο...
Μ΄αυτό τον τρόπο μπορείτε & τις μέρες που περνούν να μετράτε, αλλά & να στολίσετε τον τοίχο ή την ντουλάπα του δωματίου σας με όμορφα χρώματα.
Δοκιμάστε το...   

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου