5 Απρ 2020

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων.

"Ο πολιτισμός & το μεγαλείο ενός λαού φαίνονται από τη συμπεριφορά του στα ζώα", είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, που το όνομά του ήταν Μαχάτμα Γκάντι.  


( Η φωτογραφία προέρχεται από αναζήτηση στο διαδίκτυο )

Xθες, στις 4 Απριλίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, δηλαδή μια μέρα αφιερωμένη στα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Μια μέρα που μας θυμίζει ότι αυτή η άσχημη κατάσταση πρέπει να κάνει εμάς τους ανθρώπους να ντρεπόμαστε, γιατί εμείς τη δημιουργήσαμε. Και αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Αλλά μια μέρα δεν είναι αρκετή. Χρειαζόμαστε όλες τις μέρες του χρόνου για την αλλαγή, γιατί η αλλαγή έρχεται μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις αγάπης.
Τι μπορούμε να κάνουμε άραγε, παιδιά, για να βοηθήσουμε;;;

[Θυμάστε που μιλήσαμε γι'αυτά στο σχολείο; Θυμάστε που αφήσαμε στη μέση μια ιστορία για τα αδέσποτα, που θα φτιάχναμε με τα σκυλάκια & τα γατάκια που ζωγραφίσατε;]

Πρώτα απ' όλα να θυμόμαστε ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Που πάει να πει ότι δεν τα πετάμε όποτε τα βαρεθούμε. Δηλαδή δεν τα εγκαταλείπουμε στους δρόμους & στις ερημιές της εξοχής.
Τα αδέσποτα ζώα αγωνίζονται κάθε μέρα & από μέρα σε μέρα για να τα καταφέρουν να ζήσουν. ΄Εχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν : πείνα, δίψα, αρρώστιες, κακοκαιρίες, τη βία των ανθρώπων.
Ας φροντίσουμε λοιπόν: 
  • Να έχουν τροφή & νερό τακτικά & χωρίς εμπόδια.
  • Να έχουν ένα ασφαλές μέρος για να μένουν,ένα καταφύγιο, για να προφυλάσσονται από τον άσχημο καιρό.
  • Να ζουν χωρίς φόβο & όχι σε συνθήκες ψυχολογικής βίας ή σε συνθήκες απομόνωσης, για να έχουν μια υγιή συμπεριφορά.
  • Να έχουν ιατρική βοήθεια αμέσως μόλις χρειαστεί, για να θεραπεύονται & να ανακουφίζονται από τον πόνο.
  • Να μετακινούμε τα μικρά ζώα - γατάκια & σκυλάκια - μακριά από τους μεγάλους δρόμους.  

Και μπορούμε πάντα να υιοθετήσουμε κάποιο από τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας & να αποκτήσουμε έναν πιστό φίλο, που μόνο αγάπη θα μας χαρίζει.


΄Οσο γι' αυτές τις μέρες που Μένουμε Σπίτι, μπορούμε να βγαίνουμε για λίγο, να αφήσουμε τροφή & νερό στα ζώα που έχουν την ανάγκη μας, γιατί τώρα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.  




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου