2 Απρ 2020

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου,σαν σήμερα δηλαδή, έχει τη γιορτή του το Παιδικό Βιβλίο. Κι αυτή τη μέρα την ονομάζουμε Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιατί αυτή η γιορτή γίνεται όχι μόνο στη χώρα μας, την Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Και κάποιοι διάλεξαν αυτή τη μέρα για τη γιορτή του, επειδή ένας πολύ μεγάλος παραμυθάς - δηλαδή ένας συγγραφέας με μεγάλη φαντασία, που έγραψε πάρα πολλά παραμύθια - είχε τα γενέθλιά του τη μέρα αυτή. Και ξέρετε ποιος είναι αυτός; Μα ποιος άλλος; Ο Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν, που γεννήθηκε στη Δανία, μια μικρή χώρα όπως η δική μας, πριν πολλά-πολλά χρόνια & χάρη στα παραμύθια του έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο & κανένας δεν τον ξέχασε ποτέ.
Μάλιστα, πολλά από τα παραμύθια του έγιναν και ταινίες για παιδιά.

Σίγουρα όλοι σας έχετε στο σπίτι κάποιο από τα παραμύθια του. Και αυτή θα είναι η πρώτη σας αποστολή : να ζωγραφίσετε ό,τι σας άρεσε περισσότερο από κάποιο παραμύθι του & να στείλετε τη ζωγραφιά σας για να την παρουσιάσουμε εδώ. Μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας & να μας πείτε τον τίτλο του παραμυθιού. Θα περιμένουμε...

Κι αμέσως τώρα μια φωτογραφία & ένα σκίτσο με τον Χ.Κ.΄Αντερσεν.



    

( Οι εικόνες προέρχονται από αναζήτηση στο διαδίκτυο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου